
Tam Buğday Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta (Sarısını ayır)
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gr peynir
- 1 tutam dereotu
- 3 su bardağından 1 parmak eksik un
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Tam Buğday Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün materyalleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Akabinde yavaş yavaş unu ekliyoruz güzelce yoğuruyoruz hamurunuz yumuşak olmalı.
- Poğaçaların yumuşak olabilmesi için yuvarlak hal verip ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüyoruz.
- 200 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz dilersiniz üzerine çörek otu koyabilirsiniz afiyet olsun ????