![tam-bugday-unlu-acma-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/28/tam-bugday-unlu-acma-1.jpg)
Tam Buğday Unlu Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket maya
- 1 adet yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı kadar tam buğday unu
- 12 tatlı kaşığı tereyağı
- Susam
- Çöreotu
Tam Buğday Unlu Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir çırpma kabında 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı ılık su, bir su bardağı ılık süt ve bir paket mayayı eriyene kadar çırpıyoruz.
- İçine 1 yumurta beyazı, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
- Azar azar un eklemeye başlıyoruz. 5 su bardağı kadar un kullanıyoruz. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Büyük bir kaseye alıp üzerini streç filmle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalandıktan sonra tezgaha alıp 12 eşit parçaya bölüyoruz ve birer top haline getiriyoruz.
- Her topun üzerine dolu dolu birer tatlı kaşığı tereyağı ekliyoruz. Sonra elimizle incecik açıp öne doğru bir kez katlayıp d harfi oluşturuyoruz. İçerisine istediğimiz malzemeyi ekledikten sonra aşağıdan yukarı rulo haline getiriyoruz.
- Sonra simit yapar gibi uçlarını birleştiriyoruz.
- Yarım saat kadar da tepside mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 200 derece ısınmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.