Tam Buğday Unlu Baget Ekmek ️ Tarifi İçin Malzemeler
- 9 kepçe un ( tepeleme)
- 3 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tam Buğday Unlu Baget Ekmek ️ Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unumuzu yoğurma kabına aldıktan sonra üzerine maya, şeker ve tuz ilave edelim.
- Orta kısmında havuz gibi açtıktan sonra suyu ilave edelim. Yumuşak bir kıvam şeklinde hamurumuzu yoğuralım eğer hamurunuz sert ise biraz daha su ilave edebilirsiniz.
- Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
- Mayaya gelen hamurumuzu 8 eşit parçaya bölelim her bir parça elimizde uzunlamasına açalım.
- Sonra rulo şeklinde sardıktan sonra yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye alalım.
- Üzerine biraz un serpelim bıçak veya makasla 3-4 tane üzerine çizik atalım.
- 200 derecede pişirelim.Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.