
Tam Buğday Unlu Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 2 kg tam buğday unu
- 1 kg ekşi maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıcak su
Tam Buğday Unlu Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Yapılışı
- Mayayı bir kaba koyalım ve sıcak su ile uygunca eritelim.
- Geniş bir kaba un, tuz ve mayayı ekleyelim.
- Yavaş yavaşa su ek ederek yoğuralım.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Kabın ağzını kapatalım ve bir poşete geçirip üzerine battaniye ile saralım.
- Ekşi maya çok nazlı olduğu için çabucak gelmiyor.
- Hamurun gelmesini bekleyelim. Hamur gelince bezelere ayırıp yuvarlayalım fırın tepsisine bezeleri ekleyelim ve 250 derecede denetimli formda pişirelim.
- Ekmeklerin altı ve üstü kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun.