Tam Buğday Unlu Ispanaklı Kiş Tarifi İçin Malzemeler
Kiş hamuru için malzemeler;
- 200 gr tereyağı
- 1 su bardağı soğuk su
- 2 su bardağı un
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 tutam tuz
- 1 paket krema
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 kase ıspanak ince doğranmış
- 1 adet kuru soğan ince doğranmış
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Tam Buğday Unlu Ispanaklı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir yoğurma kabına hamuru için tereyağı su ve unu alalım ayrı bir kapta yumurta sarısı ve tuzu çırpalım .
- Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım yoğurduğumuz hamuru streç filme saralım 1 saati buzdolabında bekletelim.
- İç harcı için uygun bir pişirme kabına soğan kabak ve ıspanağı 2 yemek kaşığı sıvı yağı alalım .
- Suyunu çekene kadar pişirelim.
- Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuyan harcın üzerine yumurta sarılarını ,kremayı, tuz ,karabiber ve pul biberi ilave edip çırpalım ve karıştıralım.
- Buzdolabında kis hamurunu çıkartalım yağlanmış tart kalıbına eşit bir şekilde bastırarak yerleştirelim.
- Heryerini çatalla delelim .
- Üzeri kızarana kadar 180° ayarlanmış fırında pişirelim.
- Piştikten sonra fırından alalım, üzerine hazırladığımız harcı dökelim.
- Üzerine kaşar peyniri de ilave edip tekrar üzeri kızarana kadar pişirelim.