Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Buğday Unlu Pide

Tam Buğday Unlu Pide
0
23

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
tam-bugday-unlu-pide-9.jpg

Tam Buğday Unlu Pide Tanımı İçin Gereçler

Pide Hamuru İçin
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • Yeteri kadar olağan un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin
  • 300 gram kıyma
  • 1 kapıya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su

Tam Buğday Unlu Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel hamuru yoğuralım. Şeker ınstant maya ve ılık suyu karıştıralım yağı ekleyelim ve tam buğday ününü koyup tuzuda ekleyip yoğuralım.
  2. Ele yapışmayan fakat yumuşak hamuru elde edene kadar olağan un eklemeye devam edelim 45 dakika mayalandıralım.
  3. Sonrasında içini hazırlayalım. Herşeyi küçük küçük doğrayalım ve karıştırıp yoğuralım. Şu daha kolay hamura yayılmasını sağlar.
  4. Mayalanan hamuru 6 eşit modüle bölelim ve 1 adetini uzunlamasına açalım iç harçtan yeteri kadar koyalım. 220 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
  5. Bu hamurdan 6 adet çıktı. İkişer ikişer pişirdim fırından çıkınca kenarına tereyağ sürdüm, ve telin üstünde dinlenmeye bıraktım yaklaşık 1 saatte pişirdim 6 adet pideyi.
  6. Fırında pişerken başka tepsiye hazırladım 2 pideyi bu biçimde vakit kaybı olmadı yada oburu bekleyip ıslanma olmadı.

858,496Konular
981,704Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt