Tam Buğday Unlu Poğaça (Fit Poğaça) Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- 2.5 su bardağı un
- Peynir (Dilerseniz zeytin, patates vb. kullanabilirsiniz.)
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Tam Buğday Unlu Poğaça (Fit Poğaça) Tanımı Yapılışı
- Un hariç başka tüm materyaller karıştırılır.
- Daha sonra un azar azar eklenir.
- Toparlanana kadar ve ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurulur.Unu yavaş yavaş ekleyin kıvamına nazaran gerekirse daha fazla ya da daha az un kullanabilirsiniz. !!.
- Hazırladığımız hamuru 16 kesime bölün ve şekillendirin.
- 180 derece evvelden ısınmış fırında fansız ayarda 30 dk pişirin. Afiyet olsuuunn ).