Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Buğday Unlu Poğaça

Tam Buğday Unlu Poğaça
0
103

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
66

Tam Buğday Unlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • İç harcı
  • Lor
  • Maydanoz
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu

Tam Buğday Unlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bütün sıvıları ılık olacak biçimde kaba alıyoruz. Şekeri, yumurtanın beyazını sarısı üzerine tuzu ekliyoruz, üzerine mayayı ekliyoruz 3-4 dakika etkin olmasını bekliyoruz.
  2. Ele yapışmayan bir kıvam olana kadar ununu ekliyoruz. 30-40 dk mayalamaya bırakıyoruz.
  3. Bir yağlı kağıt üzerine istediğiniz formu ve iç harcını koyuyoruz ne isterseniz harç olarak ben tuzsuz lor ve maydanoz koydum.
  4. Üzerine yumurta sarısı ve susam çörek otu ekleyip.
  5. 190 derecede evvelce ısıtılmış fırına 25 30 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
Tam Buğday Unlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Tam Buğday Unlu Poğaça (Diyet Poğaça) Tanımı İçin Malzemeler 2 yumurta ( sarısının biri üstüne )2 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı zeytinyağı1 çay bardağı yoğurt1 çay kaşığı kabartma tozu1 çay kaşığı tuz5-6 su bardağı tam buğday unu (200 ml) İç harcı için; Yağsız lor peyniri1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 adet yumurta1 paket yaş maya1 tatlı kaşığı tozşeker1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı tam buğday unu İç harcı: Beyaz peynirKekik Üzeri için: Çok az sütle çırpılmış 1 adet yumurta sarısıSusam, çörekotu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Tam Buğday Unlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvıyağ1 paket kuru maya1 çay kaşığı tuz1 yumurta akı5 su bardağı tam buğday unu Üzeri için ; 1 yumurta sarısı İçi için; (Ben içine bir şey koymadım, siz isterseniz  beyaz peynir ve maydanoz kullanabilirsiniz)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Tam Buğday Unlu Mayalı Poğaça (Puf Puf) Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta ( bir sarısı üzerine )1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı toz maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz5-6 su bardağı tam buğday unu (200 ml) İç harcı; Lor peyniri Tam Buğday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Tam Buğday Unlu Poğaça (Fit Poğaça) Tanımı İçin Materyaller 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)1 çay bardağı yoğurtYarım çay bardağı zeytinyağı1 paket kabartma tozuTuz2.5 su bardağı un İç harcı için; Peynir (Dilerseniz zeytin, patates vb. kullanabilirsiniz.) Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt