Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği

Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tam-bugday-unlu-tost-ekmegi.jpg

Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı silme toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar tam buğday unu (Yaklaşık 4 bardak )

Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Oda ısısından biraz daha sıcak hale getirdiğimiz su, süt ve şekeri bir kaba alıp içine instant mayayı koyalım. Güzelce karıştırıp 5 dk kadar bekletelim maya etkin hale gelsin.
  2. Daha sonra öbür materyalleri ekleyip, tam buğday ununu da denetimli halde ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  3. Streçle sardığımız kabın üzerine bir bez örterek 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamuru hafif unladığımız tezgaha dökelim.
  4. Daha sonra elimizle bastırarak pişireceğimiz kalıp genişliğinde ve uzunluğunda açalım. Açtığımız hamuru rulo halinde saralım. Katlanan yeri altta kalacak halde kolay çıkması için yağladığımız uzun baton kek kalıbına yerleştirelim.
  5. Üzerini pak bir bezle kapatarak 1 saat daha bu halde mayalayalım. Hamur iki katına çıkacak. Evvelce ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar 20 dakika pişirelim.
  6. Daha sonra fırının derecesini biraz daha kısıp içinin çekmesini ve pişmesini sağlayalım. Yaklaşık 40-45 dakikada pişecektir. Fırından çıkarınca üzerine hafif su serpip bezle saralım yumuşasın. Ilıyınca da dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????????????.
 
858,477Konular
981,283Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt