Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı silme toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar tam buğday unu (Yaklaşık 4 bardak )
Tam Buğday Unlu Tost Ekmeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda ısısından biraz daha sıcak hale getirdiğimiz su, süt ve şekeri bir kaba alıp içine instant mayayı koyalım. Güzelce karıştırıp 5 dk kadar bekletelim maya etkin hale gelsin.
- Daha sonra öbür materyalleri ekleyip, tam buğday ununu da denetimli halde ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Streçle sardığımız kabın üzerine bir bez örterek 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamuru hafif unladığımız tezgaha dökelim.
- Daha sonra elimizle bastırarak pişireceğimiz kalıp genişliğinde ve uzunluğunda açalım. Açtığımız hamuru rulo halinde saralım. Katlanan yeri altta kalacak halde kolay çıkması için yağladığımız uzun baton kek kalıbına yerleştirelim.
- Üzerini pak bir bezle kapatarak 1 saat daha bu halde mayalayalım. Hamur iki katına çıkacak. Evvelce ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar 20 dakika pişirelim.
- Daha sonra fırının derecesini biraz daha kısıp içinin çekmesini ve pişmesini sağlayalım. Yaklaşık 40-45 dakikada pişecektir. Fırından çıkarınca üzerine hafif su serpip bezle saralım yumuşasın. Ilıyınca da dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????????????.