Tam Buğday Unundan Bayatlamayan Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağı yahut margarin ( oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3,5- 4 su bardağı un (kontrollü ekliyoruz)
Tam Buğday Unundan Bayatlamayan Kıyır Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak derin bir kabın içine oda sıcaklığında erimiş tereyağımızı alalım.
- Üzerine bir su bardağı pudra şekerini ,bir adet vanilya ,nişasta alıp yoğuralım.
- Unumuzu azar azar ek edelim .
- Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Hamurdan küçük kesimler alıp istediğiniz formu verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.