Tam Buğday Unundan Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı esmer şeker
- 1 paket instant maya
- 100 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- Aldığı kadar un
Tam Buğday Unundan Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
- Ilık süte şeker ve maya ekleyerek karıştırılır.
- Mayanın faal hale gelmesi için 5 dk bekleyelim.
- Maya olunca içine yumurta aklarını ( sarısı üstünde kullanılacak) tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
- Hamur kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hal alana kadar un ekleyelim.
- Hamur olunca üzerini pak bir poşetle kaplayıp bir örtü ile sararak sıcak bir yerde 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan kesimler koparıp yuvarlak yapalım.
- İçine ister kaşar ister beyaz peynir yada sade yapabilirsiniz. Ben biraz sade biraz kaşarlı yaptım.
- Biçim verip üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atalım.
- 175 derecede uygunca kızarana kadar pişirelim. Çok lezzetli ve yumuşak bir poğaça oluyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun.