Tam Buğday Unundan Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı esmer şeker
- 1 paket instant maya
- 100 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- Aldığı kadar un
Tam Buğday Unundan Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
- Ilık süte şeker ve maya ekleyerek karıştırılır.
- Mayanın faal hale gelmesi için 5 dk bekleyelim.
- Maya olunca içine yumurta aklarını ( sarısı üstünde kullanılacak) tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
- Hamur kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hal alana kadar un ekleyelim.
- Hamur olunca üzerini pak bir poşetle kaplayıp bir örtü ile sararak sıcak bir yerde 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan kesimler koparıp yuvarlak yapalım.
- İçine ister kaşar ister beyaz peynir yada sade yapabilirsiniz. Ben biraz sade biraz kaşarlı yaptım.
- Biçim verip üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atalım.
- 175 derecede uygunca kızarana kadar pişirelim. Çok lezzetli ve yumuşak bir poğaça oluyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.