Tam Buğdaylı Lorlu Zeytinli Poğaça (Fit) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı yağsız süt
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ılık su
- 4 su bardağı tam buğday unu
- Lor peynir
- Siyah zeytin
- Çörekotu (zeytinlilere)
- Susam (lorlulara)
Tam Buğdaylı Lorlu Zeytinli Poğaça (Fit) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kapta süt, yağ, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, ve kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.
- Akabinde üzerine unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. 20 dk dinlendirelim.
- Hazırladığımız hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesim kadarını kopartalım ve elimizle çok hafif genişletelim.
- İçine lor ya da zeytin koyup kapatarak tepsimize dizelim.
- Üzerine fırça yardımı ile ayırdığımız yumurta sarısından sürüp lorlulara susam, zeytinlilere çörekotu serperek 190°c fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Üzeri kızaran ve pişen tam buğday unlu poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun. ????.