
Tam Buğdaylı Muzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı pekmez
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı küçültülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4 adet küçük muz
Tam Buğdaylı Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçler oda sıcaklığında olmalı.
- Yumurta ve şeker güzelce 2 dakika evvel düşük sonra yüksek evrede çırpılır.
- Un elenerek eklenir. Bütün materyaller eklenip güzelce karıştırıldıktan sonra yağlanmış kek kalıbına yahut muffin kalıplarına konulur. Benim yaptığımdan 21 tane muffin kalıbı çıktı.
- Evvelden ısıtılmış fırında 150 derecede 50 dakika pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
.