Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Buğdaylı Tahanlı (Tahinli) Pide

Tam Buğdaylı Tahanlı (Tahinli) Pide
0
78

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tam-bugdayli-tahanli-tahinli-pide-1.jpg

Tam Buğdaylı Tahanlı (Tahinli) Pide Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gram elma pekmezi (Ben üzüm kullandım)
  • 100 gram tahin
  • 1 su bardağı ılık su
Üzerine
  • Yumurta sarısı ve susam

Tam Buğdaylı Tahanlı (Tahinli) Pide Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle mayayı ılık suda aktifleştiriyoruz. Bir yemek kaşığı pekmez, un ve zeytinyağını ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Mayalanması için ılık bir ortamda dinlendiriyoruz (kalorifer peteği yakını gibi).
  3. Açıkçası hamur birinci basamakta pek kabarmadı ancak tepsi mayasında hayli kabardı????.
  4. Hamuru 8 modüle bölüyoruz. Her bir modüle yuvarlak hal verip bardakla üzerine bastırarak çukur oluşturuyoruz.
  5. Bu noktada hamur çok yumuşaksa elimizle de hal verebiliriz.
  6. Oluşan boşluğa tahin ve pekmez karışımından döküyoruz. Kenarlara yumurta sarısı ve susam sürüyoruz.
  7. Tepsi mayası için 20 dakika civarı bekliyoruz.
  8. Tepsiyi ısıtılmış fırında alt üst ayarda 150 derecede 15 dakika pişirdim. Fırından çıkarınca servise hazırdır.Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt