Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Kıvamında Bol Köpüklü Sıcak Çikolata

Tam Kıvamında Bol Köpüklü Sıcak Çikolata
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tam-kivaminda-bol-kopuklu-sicak-cikolata-2.jpg

Tam Kıvamında Bol Köpüklü Sıcak Çikolata Tanımı İçin Materyaller

  • 2.5 su bardağı süt (ikram edeceğiniz bardağa nazaran ayarlama yapın)
  • 1 silme tatlı kaşığı kakao(çok olmasın acı oluyor)
  • 40 gram kadar sütlü bitter karışık çikolata (yalnızca bitter yahut sadece sütlü de olur size kalmış)
  • Bardak başı 3 adet kesme şeker(damak tadına nazaran ayarlayın)

Tam Kıvamında Bol Köpüklü Sıcak Çikolata Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle 1. 5 su bardağı sütü bir cezveye alalım.
  2. Kakao ve şekeri ilave edelim.
  3. Bu basamakta şayet hafif ağır bir sıcak çikolata isterseniz lütfen silme tatlı kaşığı yahut bir çay kaşığı nişasta ekleyin.
  4. Kendi kıvamı da şahane oluyor lakin kimileri daha koyu kıvamlı sevebiliyor.
  5. Kakao ve süt kaynama noktasına gelince içine çikolataları ek edelim.
  6. Çikolataları karıştırarak eritelim, homojen bir kıvam alınca bardaklara hisse edelim.
  7. Kalan 1 su bardağı sütü bir süt köpürtücü ile (yoksa hiç sorun değil blender, french press ile de olur.
  8. Şayet onlar da yoksa bir tel çırpıcı ile bile köpürür yahut bir kavanoz ile çalkalamak da işe fayda esasen bu kısım görsellik için)
  9. Oluşan köpükleri orantılı hisse edelim ve servise hazır. Afiyet olsun.
Not: tanımdaki ölçüler damak tadına uygundur lütfen siz kendi damak tadınıza nazaran kakao ve şeker ile yapın.
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt