![tam-kivaminda-bol-kopuklu-sicak-cikolata-2.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/14/tam-kivaminda-bol-kopuklu-sicak-cikolata-2.jpg)
Tam Kıvamında Bol Köpüklü Sıcak Çikolata Tanımı İçin Materyaller
- 2.5 su bardağı süt (ikram edeceğiniz bardağa nazaran ayarlama yapın)
- 1 silme tatlı kaşığı kakao(çok olmasın acı oluyor)
- 40 gram kadar sütlü bitter karışık çikolata (yalnızca bitter yahut sadece sütlü de olur size kalmış)
- Bardak başı 3 adet kesme şeker(damak tadına nazaran ayarlayın)
Tam Kıvamında Bol Köpüklü Sıcak Çikolata Tanımı Yapılışı
- Öncelikle 1. 5 su bardağı sütü bir cezveye alalım.
- Kakao ve şekeri ilave edelim.
- Bu basamakta şayet hafif ağır bir sıcak çikolata isterseniz lütfen silme tatlı kaşığı yahut bir çay kaşığı nişasta ekleyin.
- Kendi kıvamı da şahane oluyor lakin kimileri daha koyu kıvamlı sevebiliyor.
- Kakao ve süt kaynama noktasına gelince içine çikolataları ek edelim.
- Çikolataları karıştırarak eritelim, homojen bir kıvam alınca bardaklara hisse edelim.
- Kalan 1 su bardağı sütü bir süt köpürtücü ile (yoksa hiç sorun değil blender, french press ile de olur.
- Şayet onlar da yoksa bir tel çırpıcı ile bile köpürür yahut bir kavanoz ile çalkalamak da işe fayda esasen bu kısım görsellik için)
- Oluşan köpükleri orantılı hisse edelim ve servise hazır. Afiyet olsun.