Tam Kıvamında Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 50 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
- 2 paket 200 ml sıvı krema
- 400 gram labne peyniri
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket vanilin
- 1 su bardağı dondurulmuş vişne
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağında eritilmiş 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Tam Kıvamında Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tabanı için bisküvileri rondodan geçiriyoruz.
- Erittiğimiz tereyağıyla harmanlayıp, tabanına ve yanlarına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza güzelce bastırıyoruz.
- Buzdolabına kaldırıyoruz.
- Çırpma kabına önce krema ve labne peyniri koyarak güzelce çırpıyoruz.
- Ardından geri kalan malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Hazırladığımız harcı bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- Kalıbımızın dışını alüminyum folyoyla kaplıyoruz, pişmemesi için bu gerekli. Çatlamaması için de fırın tepsisine kalıpla birlikte 2 ayrı sıcağa dayanıklı kasede su koymayı unutmayalım.
- Önceden ısıttığımız 160 derece fırında tam 1 saat pişiriyoruz.
- Vişne sos için bütün malzemeleri tavaya alarak kıvam alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan ve ilk sıcağı geçen kekimize soğumuş sosumuzu döküyoruz. Bu tarifi istediğiniz her sosla hazırlayabilirsiniz.
- Limonlu sos yapacaksanız iç harcına 1 limon rendelemenizi öneririm. Mümkünse 1 gece dolapta bekletmenizi tavsiye ederim. Vaktiniz yoksa benim gibi 5- 6 saatte de yiyebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.