Tam Kıvamında Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yada margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (kendinizde kıvamına göre ayarlaya bilirsiniz)
- 3 adet elma (büyükse 2 adette yeterli olur)
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Tam Kıvamında Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içerisine 125gr tereyağı,yumurta ve şekeri alalım.
- Güzelce karışana kadar karıştıralım,sonrasında kabartma tozu ve unu ekleyelim.Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Yoğurdumuz hamurun bi kısmını buzdolabı poşeti yardımıyla buzluğa atalım 20-25 dk bekletelim.
- Kalan hamurumuzu tart kalıbına alıp güzelce yayalım ve üzerine bir çatal yardımıyla delikler açalım.
- Elmalarımızı bi tencere veya bi tavaya rendeleyip içine seker ve tarçını ekleyip elmaların rengi dönünceye kadar karıştıralım.
- Rengi dönen harcımızı ocaktan alıp soğuyana kadar bekliyelim.
- Soğuyan harcı kalıbımızdaki hamurumuzun üzerine güzelce yayalım.
- Buzdolabına koyduğumuz diğer hamurumuzu çıkarıp bir rende yardımıyla harcımızın üzerine rendeleyelim.
- 180 derece fırında 20 dk pişirelim.
- Fırından çıkartığımız tartımızın üzerine pudra şekeri ekleyip servis edelim.Deneyeceklere şimdiden Afiyet Olsun..