bilgisayarci
FD Üye
Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya(isteğe bağlı)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2.5 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket kremşanti
Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şeker ve yumurta düzgünce çırpılır. Kalan materyallerde eklenir.
- Yağlanmış büyük uzunluk dikdörtgen borcama dökülür ve 180 derecelik evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. (ilk çıktığında kabarmış oluyor üzerine bıçak yardımıyla delikler açalım hem sütü çekmesi için hemde kabarıklığın inmesi için. ).
- Kekimiz piştikten yaklaşık 3-4 dakika sonra süt ile ıslatalım.
- Muhallebi için birinci evvel şeker, un ve nişasta alınır daha sonra süt yavaş yavaş bir yandan karıştırarak eklenir(bu sayede muhallebi topaklanmaz. ).
- Muhallebi kaynayıp yoğunlaşınca soğumaya bırakalım ve soğuyan muhallebinin üzerine kremşantiyi boşaltıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. (çok koyu olursa yarım çay bardağı süt ek edebilirsiniz).
- Muhallebiliyi kekimizin üstüne dökelim ve çokça hindistan cevizi serpelim.
- Buzdolabına 3-4 saat kadar dinlendirelim.
Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı