Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Kıvamında Gelin Pastası

Tam Kıvamında Gelin Pastası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
tam-kivaminda-gelin-pastasi.jpg

Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Islatmak için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya(isteğe bağlı)
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2.5 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket kremşanti

Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak şeker ve yumurta düzgünce çırpılır. Kalan materyallerde eklenir.
  2. Yağlanmış büyük uzunluk dikdörtgen borcama dökülür ve 180 derecelik evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. (ilk çıktığında kabarmış oluyor üzerine bıçak yardımıyla delikler açalım hem sütü çekmesi için hemde kabarıklığın inmesi için. ).
  3. Kekimiz piştikten yaklaşık 3-4 dakika sonra süt ile ıslatalım.
  4. Muhallebi için birinci evvel şeker, un ve nişasta alınır daha sonra süt yavaş yavaş bir yandan karıştırarak eklenir(bu sayede muhallebi topaklanmaz. ).
  5. Muhallebi kaynayıp yoğunlaşınca soğumaya bırakalım ve soğuyan muhallebinin üzerine kremşantiyi boşaltıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. (çok koyu olursa yarım çay bardağı süt ek edebilirsiniz).
  6. Muhallebiliyi kekimizin üstüne dökelim ve çokça hindistan cevizi serpelim.
  7. Buzdolabına 3-4 saat kadar dinlendirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tam Kıvamında Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,290Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt