Tam Kıvamında Harika Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 5 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 1 lt süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı terayağ (margarinde olur)
- 1 paket krem şanti
Tam Kıvamında Harika Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle keki yapmakla başlayalım. Bir kabın içersine şeker ve yumurtayı alıp köpük köpük olana kadar çırpalım. Sonra kalan malzemeleri koyup tekrar çırpıyoruz.
- Hazırladığımız kek hamurunu yağlamış olduğumuz büyük boy dikdörtgen borcama dökelim.
- Isınmış olan 170°lik fırında kekimizi yaklaşık 30 35 dakika pişirelim. Bu arada kürdanla kontrol edebilirsiniz.
- Kekimiz pişerken karamel sosumuzu hazırlayalım. Bir tencereye şekerimizi alalım.
- Kısık ateşte şeker eriyip karamelize olana kadar kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Eriyen şekerimizin içine yağımızı ve çalkalamış olduğumuz kremamızı dökelim.
- Bu arada durmadan karıştırmaya devam edelim bu aşamada şekerler sertleşebilir korkmayın ve karıştırmaya devam edin karameliniz çok güzel bir kıvam alıcaktır.
- Şekerler eriyince altını kapatalım ve hazır olan karamel sosumuzu soğumaya bırakalım.
- Fırından aldığımız kekimizin üzerine çatal veya kürdanla delikler açalım (sütü daha iyi emmesi için) ve ilk sıcağı çıkana kadar bekleyelim.
- Bu arada bir kabın içerisine şerbet malzemelerimizi alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
- İlk sıcağı çıkan kekimizin üzerine şerbetimizi her yerine gelicek şekilde gezdirelim. Sütü tamamen çekene kadar dinlendirelim.
- Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayalım ve soğutalım.
- Soğuyan krem şantimizi kekin üzerine sürelim krem şantimizden 1 2 kaşık kadar üzerini süslemek için ayıralım.
- Kekimizin üzerindeki krem şantimizin soğuması için kekimizi 15 20 dakika buz dolabına kaldıralım.
- Krem şantimiz soğuyunca üzerine karamel sosumuzu sürelim.
- Üzerinede ayırdığımız krem şantiyi sıkma torbasıyla dik çizgiler halinde sürelim.
- Sonra kürdan veya çatal yardımıyla zıt taraflara çizgiler çekelim.
İsterseniz tatlınızı yapınca soğuttuktan sonra hemen servis edebilirsiniz istersenizde bir gün önceden yapabilirsiniz birgün önceden yapılırsa tadı daha güzel oturur????????.
Tam Kıvamında Harika Trileçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı