Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Kıvamında İrmik Helvası

Tam Kıvamında İrmik Helvası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
tam-kivaminda-irmik-helvasi.jpg

Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker (Şekerli sevenler için 3 kaşık daha fazla koyulabilir)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Ortası için;
  • Sade dondurma

Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şerbeti için; süt, su ve şekeri küçük bir tencereye alıp, şeker ereyine kadar ısıtıp, altını kapatalım. Başka bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip üzerine irmiği ek ederek kavuralım.
  2. İrmiğin rengi dönene kadar orta ateşte daima kavurmaya devam edelim. İstediğimiz rengi alınca hazırladığımız şerbeti yavaş yavaş ek edip bir yandan karıştıralım.
  3. Şerbetin tamamını dökünce altını kısıp çekmesini bekleyelim. Tatlımız çekince kapağı kapalı biçimde 5-10 dakika dinlendirelim akabinde servise hazırdır. Bir kaseye streç serip, helvadan 3-4 kaşık koyalım.
  4. Ortasına dondurma ekleyip tekrar üzerine 3-4 kaşık helva koyup kaşıkla düzeltelim ve servis tabağına karşıt çevirelim. Dilersiniz cevizle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun????
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt