bilgisayarci
FD Üye
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker (Şekerli sevenler için 3 kaşık daha fazla koyulabilir)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- Sade dondurma
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için; süt, su ve şekeri küçük bir tencereye alıp, şeker ereyine kadar ısıtıp, altını kapatalım. Başka bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip üzerine irmiği ek ederek kavuralım.
- İrmiğin rengi dönene kadar orta ateşte daima kavurmaya devam edelim. İstediğimiz rengi alınca hazırladığımız şerbeti yavaş yavaş ek edip bir yandan karıştıralım.
- Şerbetin tamamını dökünce altını kısıp çekmesini bekleyelim. Tatlımız çekince kapağı kapalı biçimde 5-10 dakika dinlendirelim akabinde servise hazırdır. Bir kaseye streç serip, helvadan 3-4 kaşık koyalım.
- Ortasına dondurma ekleyip tekrar üzerine 3-4 kaşık helva koyup kaşıkla düzeltelim ve servis tabağına karşıt çevirelim. Dilersiniz cevizle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun????