Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Kıvamında İrmik Helvası

Tam Kıvamında İrmik Helvası
0
38

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tam-kivaminda-irmik-helvasi.jpg

Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
Üzeri için;
  • Antep fıstığı
  • Tarçın
  • İsteğe göre

Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak tereyağı ve sıvı yağını tencere veya teflon tavaya koyup, tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz yağlar yanmasın dikkat edin.
  2. Sonra irmiği ekleyip, kavuruyoruz baya bir kavurmamız lazım yoksa güzel olmaz.
  3. Süt ve şekeri herhangi bir kapta çırpıyoruz.
  4. Kavrulan irmiğimizin üstüne süt ve şeker karışımını ekliyoruz çorba gibi sulu olacak ilk aşamada.
  5. Dibi tutmasın diye koyu kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  6. Kıvamı olduğunda ocağın altını kapatıp irmiğin üstüne havlu peçete veya havlu koyuyoruz kapağı kapatıyoruz ikiside yoksa tencere kapağı yeterlidir.
  7. Tabağa koyup, dilerseniz antep fıstığı veya tarçın ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt