Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- Antep fıstığı
- Tarçın
- İsteğe göre
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tereyağı ve sıvı yağını tencere veya teflon tavaya koyup, tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz yağlar yanmasın dikkat edin.
- Sonra irmiği ekleyip, kavuruyoruz baya bir kavurmamız lazım yoksa güzel olmaz.
- Süt ve şekeri herhangi bir kapta çırpıyoruz.
- Kavrulan irmiğimizin üstüne süt ve şeker karışımını ekliyoruz çorba gibi sulu olacak ilk aşamada.
- Dibi tutmasın diye koyu kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Kıvamı olduğunda ocağın altını kapatıp irmiğin üstüne havlu peçete veya havlu koyuyoruz kapağı kapatıyoruz ikiside yoksa tencere kapağı yeterlidir.
- Tabağa koyup, dilerseniz antep fıstığı veya tarçın ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.