Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Kıvamında Islak Kek

Tam Kıvamında Islak Kek
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tam-kivaminda-islak-kek-7.jpg

Tam Kıvamında Islak Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 25gr (3 yemek kaşığı) kakao
  • 1 paket+1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
Sosu İçin
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik olacak biçimde şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Tam Kıvamında Islak Kek Tanımı Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar yeterlice çırpalım.
  2. Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ekleyip biraz daha çırpalım.
  3. Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip biraz daha çırpalım (Bu basamakta mikser değil, çırpma teli yada tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederim)
  4. Dikdörtgen fırın tepsisine hamurumuzu döküp eşit bir formda yayalım. 2-3 sefer tezgaha vurarak hem daha düz bir görünüm hem de hamurun içerisindeki hava kabarcıklarını çıkaralım.
  5. Evvelce ısıttığımız fırında 180 derece 25 dakika pişirelim.
  6. Kekimiz fırından çıktıktan sonra kekimizi dilimleyelim ve 10 dakika sonra sosumuzu dökelim. Biraz dinlendirdikten sonra ikram edelim. Afiyet olsun.
Not: Kullandığım bardak ölçüm 200ml. Gereçlerimizin oda sıcaklığında olmasını tavsiye ederim.
 
858,505Konular
982,706Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt