elektronikci
FD Üye

Tam Kıvamında Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin;
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı zeytinyağı+ ayçiçek yağı karışımı
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 yemek kaşığı kakao (bol kakao sevenler 4 kaşık)
- 1 avuç kadar iri parçalanmış ceviz
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket 70 gram bitter çikolata
- Yarım su bardağı şeker
Tam Kıvamında Kakaolu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri şekerler eriyene kadar mikser ile çırpın. Karışım beyazlaşıp, kabaracaktır.
- Ardından yağ ve süt ekleyerek karıştırın.
- Sonrasında diğer malzemeleri de ekleyerek tamamen karışına kadar (aşırı karıştırılmamalıdır) karıştırıp yağladığınız bir borcama ya da ortası delik olmayan bir fırın tepsisine dökün.
- Ben pasta gibi görünmesini sevdiğim için kek kalıbında yapıyorum.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- Her fırında pişirme süresi değişebilir. 30 dakikadan sonra üst kısmı hafif kızardığında kürdan ya da bıçak sokarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Kek pişerken sos için gerekli malzemeleri bir tencereye koyup karıştırarak ocakta kaynayana kadar pişirin.
- Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
- Pişen keki fırından çıkarıp 10 dakika kadar bekledikten sonra dilim yerlerini kesin.
- Üzerine hazırladığınız sosu dökün.
- Sosu döktükten sonra kestiğiniz yerleri bıçakla tekrar üstünden geçin, bu sosun iç kısımlara girmesini sağlayacaktır.
- Kelepçeli kek kalıbı kullandıysanız, sos emilene kadar kelepçeyi açmayın.
- Kalıbın yan taraflarını da bıçak ile kekten ayırarak sosun yanlara akmasını sağlayın.
- Birkaç saat buzdolabında ya da dışarıda bekletirseniz daha iyi emilmiş olacaktır.Afiyet olsun.
Tam Kıvamında Kakaolu Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı