
Tam Kıvamında Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Materyaller
Hamur için
- 2.5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- Un
- 500 gram kıyma
- 2 soğan
- 2 domates
- 1 yeşil biber
- Tuz karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yoğurt
- Sarımsak
Tam Kıvamında Kayseri Yağlaması Tanımı Yapılışı
- Hamur için.Un hariç tüm gereçler bir kaba alınır un yavaş yavaş dökülür yumuşak bir olacak.
- Hamur hazır olunca mayalanmaya bıraktırılır.
- O sırada iç hazırlanır.Sıvıyağ bir tavaya alınır.
- Soğanlar küçük küçük doğranıp yağ ile kavrulur.
- Üzerine biber doğranıp solana kadar kavrulur.
- Daha sonra domates salça ve kıyma sırayla eklenerek kavrulur ve en son baharatlar ve su eklenerek bir taşım kaynatılır ve altı kapanır.
- O sırada hamurdan bezeler alınıp ince açılır ve tavada artlı önlü kızartılır.
- Ve kızaran hamurlar bir beze sarılır yumuşasın diye.
- Daha sonra sırayla yufka üzerine kıymalı harç tekrar yufka kıymalı harç bu biçimde dizilir.
- En son üzerine sarımsaklı yoğurt konularak servis edilir.