Tam Kıvamında Kıyma Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 buzdolabı poşeti kıyma
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 orta uzunluk yeşil biber
- 2 orta uzunluk domates
- Karabiber
- Toz biber
- Tuz
- Su
Tam Kıvamında Kıyma Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel tenceremize yağımızı alıyoruz.
- Sonra küp küp doğradığımız soğanlarımızı atıyoruz.
- Soğanlar pembeleşince biberleri atıyoruz.
- Biberleri attıktan sonra ağzını biraz kapatalım ki biberler biraz erisin tenceremizin altı kısık olsun.
- Biberler eridikten sonra kıymamızı ekliyoruz.
- Tahta kaşıkla düzgünce karıştırıyoruz.
- Sonra domatesleri ve tuzunu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Domatesler eridikten sonra karabiber ve toz biberi atıyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çektikten sonra yarım su bardağı su ekliyoruz ve o denli kısık ateşte 10 dakika piştikten sonra altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.