Tam Kıvamında Menemen Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 adet domates
- 5 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 10 adet zeytin
- Çeyrek kangal sucuk
- 1’er tatlı karabiber, kırmızı toz biber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Tam Kıvamında Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavaya tereyağı ve sıvı yağı alım.
- Yağ eriyince soğan ve sarımsakları ekleyelim ve karıştırarak soteleyelim.
- Sonra biberleri ekleyerek karıştırmaya devam edelim yaklaşık 5 dakika karıştırarak soteleyelim.
- Sonra domatesleri ekleyelim ve pişirmeye bırakalım.
- Tuz ve baharatlarını ekleyip karıştıralım ve domatesler suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim.
- İstediğimiz kıvana gelince yumurtalarını kıralım ve çok az karıştıralım.
- Sonra zeytinleri küçük küçük keserek üstüne ekleyelim.
- kapağını kapatalım kısık ateşte 2 dakika geçtikten sonra, sucuğu rendeleyelim ve istediğiniz kıvama nazaran ocaktan alalım.