elektronikci
FD Üye

Tam Kıvamında Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Profiterol hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gr tereyağı (yada margarin)
- 3 adet büyük boy yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 1, 5çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket hazır bitter çikolatalı puding
- 2 su bardağı süt
- Veya
- 220 gr bitter çikolata
- 200 gr krema
- Veya
- Hazır çikolata sosu da kullanılabilir
Tam Kıvamında Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine 2, 5 su bardağı süt, 1, 5 çay bardağı toz şeker ekleyin.
- 3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta ekleyip orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın.
- Koyulaşana kremaya 1 paket vanilin ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alıp, oda sıcaklığına geldikten sonra altını kapatın.
- İster sıkma torbasına koyup kullanın isterseniz kaşık ile koyabilirsiniz.
- Daha sonra profiterol hamurunu hazırlamak için, 1 su bardağı suyu ve 125 gram margarini yada tereyağını bir tencerede kaynatın.
- Ben tereyağı kullandım tercihe bağlı.
- Ardından 1 su bardağı unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın.
- Toparlanan hamuru ocaktan alın ve oda sıcaklığında 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- 3 adet büyük boy yumurtayı birer birer ekleyerek dinlenmiş olan hamura yedirin.
- 1’er tatlı kaşığı hamuru pişirme kağıdı serili fırın tepsisine arada boşluk kalacak şekilde kaşık yardımıyla önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Pişen profiterol hamurunu oda sıcaklığında dinlendirin .
- Daha sonra hazırladığımız kremayla içlerini doldurun daha sonra arzuya göre çikolata sosu yapın.
- Üst üste dizdiğiniz profiterollerin üzerine hazırladığınız çikolata sosu ve file antep fıstığı yada ceviz gezdirip servis edin. Afiyet olsun!????????.