elektronikci
FD Üye
Tam Kıvamında Sosu Yumurtasız Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Tam Kıvamında Sosu Yumurtasız Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Gereçleri karıştırmadan evvel ısınması için fırını açıyoruz.
- Evvel sosun bütün gereçlerini ocakta düzgünce karıştırıyoruz. Biraz kaynayınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra kek için yumurtaları ve şekeri bir kapta düzgünce çırpıyoruz.
- Daha sonra öbür kek materyallerini (en son kabartma tozunu) ekliyoruz.
- Kek karışımını yağladığımız borcama boşaltıyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra fırından çıkarıp dilimliyoruz ve kürdanla her dilim için delikler açıyoruz.
- Hazırladığımız sosu kekin üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerini hindistan cevizi, fıstık, fındık vb. materyalleri kullanarak süsleyebilirsiniz. Biraz sosu çekmesi için dinlendiriyoruz. Sonrasında servise hazır, afiyet olsun! ????????.
Tam Kıvamında Sosu Yumurtasız Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı