Tam Kıvamında Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket 500gr irmik (3, 5 su bardağına denk geliyor )
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kadar şekerli vanilya isteğe bağlı ceviz ben dövülmüş orta uzunluk bir kase kadar ek ettim
Tam Kıvamında Sütlü İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin tencereye alınır eriyene kadar kaşıkla tencere içinde çevirilir.
- Öteki bir tencere de şerbeti hazırlamak için 2 bardak şeker 3 bardak su kaynamaya bırakılır. Orta ara şeker tabana çökmesin diye karıştırır.
- Eriyen margarinin üzerine cevizi ek edip kavurmaya başlıyoruz. 5 dakika civarı kavrulan ceviz kokusunu verince irmik boşaltılır kavurma süreci başlar. Yarım saat kadar kavurdum ben irmiği.
- Bu ortada sütümüzü de başka bir tencere yahut tava da ısıtıyoruz.
- Kavurma süreci bitti, şerbet kaynadı artık şerbeti dikkatlice helvaya ek ediyoruz.
- Şerbeti büsbütün yemeden üstün içine vanilyayı ek edip sütü de helvaya ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Şerbetini çekmesine yardımcı olabilmek ismine kapağını kapatıyoruz dinlendiriyoruz.
- Sonra tekrar karıştırıyoruz şekerli vanilin ve sütten ötürü helvanın rengi bir tık açacak o yüzden şayet esmer bir helva istemiyorsanız içiniz rahat olsun kavura bildiğiniz kadar kavurun siz süt ve şekerli vanilin söylediğim üzere rengini aslında açacak şayet daha koyu bir renk isterseniz vanilyayı eklemeyin sütün ölçüsünü da azaltabilirsiniz.
- Sıcakken şekillendire bilirsiniz dilediğiniz üzere. Yemeğe daha çok var artık yapsam akşama kadar soğuyacak akşam konuklarıma dondurmayla ikram etmek istiyorum derseniz hiç merak etmeyin.
- Var artık yapsam akşama kadar soğuyacak akşam konuklarıma dondurmayla ikram etmek istiyorum derseniz hiç merak etmeyin.