Tam Kıvamında Tahinli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı şeker (270 gram)
- 1,5 su bardağı su (300 ml)
- Yarım çay bardağından biraz fazla tahin
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (85 ml)
- 2 su bardağı un (240 gram)
Tam Kıvamında Tahinli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve ocağa alalım. Bir taşım kaynaması kâfi.
- Ardından ocağı kapatarak şerbeti soğumaya bırakabiliriz.
- Diğer tarafta geniş bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak kısık ateşte eritelim. Üzerine unu ekleyelim ve kavuralım.
- Kavururken ocağımız kısık ile orta ateş ortasında bir derecede olsun. Kavurmaya devam ettikçe kıvamı sıvılaşacak ve rengi yoğunlaşacaktır.
- Ben ortalama 25 dk kavurdum. Rengi istediğimiz formu aldığında ılıyan şerbeti ekleyebiliriz. Şerbeti eklerken ocağın altını kısık ateşe alalım. Şerbeti dikkatli ekleyelim.
- Sürekli karıştırarak şerbeti çekmesini sağlayalım. Şerbeti büsbütün çekince tahini ekleyerek karıştıralım.
- Tahinle birlikte de karıştırdıktan sonra ocağı kapatabiliriz. Birinci sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz.
- Ben dondurma kaşığıyla servis ettim. Yemek kaşığıyla ya da kaseyle de servis edebilirisiniz. Üzerini toz antep fıstığıyla süsledim. Sunumu da lezzeti de şahane oluyor ???? bir kez deneyince daima yapmak isteyeceksiniz???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.
Tam Kıvamında Tahinli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı