Tam Kıvamında Turşu Suyu Hazırlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre su
- 1 çay bardağı sirke ( veya bir su bardağı sirke ) Kendi damak tadınıza göre ekleyin
- 1 çay bardağından bir parmak eksik salamuralık tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Tam Kıvamında Turşu Suyu Hazırlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Turşu zamanı ????????????????.
Tutturamayanlar, tam ölçü isteyenler, tuzu ekşisi yerinde olsun diyenler için turşu suyu yapıyoruz.
- Bir litre suyun içine salamuralık tuzu, limon tuzunu, tozşekeri, sirkeyi dökün ve tuzu eriyinceye kadar karıştırın. Sonra hazırlanan sebzelerin üzerine çıkacak kadar dökün.
- Salamuralık tuz yerine kaya tuzu kullanabilirsiniz.
- Turşunuzu kurarken cam kavanoz kullanın, en alta mutlaka bir yemek kaşığı kuru nohut atın, çünkü turşu mayası ve ekşimesi için gayet iyi yöntemdir.
- Turşunuzun lezzeti için bol sarımsak kullanabilirsiniz. Sebzelerin arasına limon dilimleri ekleyerek mis gibi kokulu turşular hazırlayabilirsiniz.
- Turşu suyunuz da hazır, bundan sonrası istediğiniz sebzelerden çeşit çeşit turşular yapabilirsiniz.
Not : Ben 2 litre turşu suyu hazırladım ve resimlerde gördüğünüz 6 kavanoz biber ve iki kavanoz salatalık turşusu yaptım 2 litre turşu suyu tam geldi, sizlere fikir olabilir.
Tam Kıvamında Turşu Suyu Hazırlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı