Tam Kıvamında Yufka Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Lor peynir ve beyaz peynir
- Maydanoz
- 1 şişe maden suyu
Tam Kıvamında Yufka Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lor peyniri ve beyaz peyniri bir kapta ezelim. Maydanoz ekliyelim. Lor peynir çoğunluktaysa biraz tuz atalım.
- Sonra sosu hazırlamaya başlıyalım. Yumurta ve yoğurdu çırpalım akabinde süt ve sıvı yağı ekleyelim. Dilerseniz 1 çimdik tuz atabilirsiniz.
- Tepsiye yağlı kağıt serelim üstüne bir yufka serelim. ( uçları dışarda olacak biçimde birinci katı serelim. ) sosumuzdan dökelim.
- Bir yufka serelim.
- Peynirimizden dökelim.
- Bir yufka serelim sosumuzdan dökelim.
- Bir yufka serelim peynirimizden dökelim bir yufka serilim.
- Sosumuzdan dökelim dışarda kalan uçları da içeri katlayalım.
- Kalan sosu üzerine dökelim.
- Böreğimizi dilimleyelim.
- Üzerine bir şişe maden suyu dökelim.
- Biraz bekledikten sonra 180° ısıtılmış fırında 45 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun. .