Tam Kıvamlı Aşure Tanımı İçin Materyaller
- 3-4 su bardağı kadar haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış fasulye
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı siyah kuru üzüm(isteğe bağlı)
- 1 su bardağı kuru incir (küp doğranmış)
- 1 su bardağı kuru kayısı (küp doğranmış)
- 1 su bardağı fındık
- 1 çay bardağı fıstık
- 2 su bardağı şeker (damak tadına göre)
- 1 fiske tuz
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 portakal kabuğu rendesi (var ise)
- 1 yemek kaşığı nişasta (Kıvam vermek için)
- 4-5 litre su
Tam Kıvamlı Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru meyveler küp küp doğrayıp farklı ayrı suya koyulur 10 dk bekletilir.
- Buğday tencereye alınıp üzerine suyu koyulur.
- Pirinci eklenip kaynatılır.
- Akabinde nişasta hariç öbür gereçler sırayla eklenir ve özleşene kadar kaynatılmaya devam edilir.
- En son nişasta bir kasede su ile açılarak aşureye eklenir ve istenilen kıvam alınınca altı kapatılır.
- Kaselere doldurulup soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra dileğe nazaran süslenir????.