Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Kıvamlı Aşure

Tam Kıvamlı Aşure
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tam-kivamli-asure.jpg

Tam Kıvamlı Aşure Tanımı İçin Materyaller

  • 3-4 su bardağı kadar haşlanmış buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 1 su bardağı  haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı siyah kuru üzüm(isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı kuru incir (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı kuru kayısı (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 çay bardağı fıstık
  • 2 su bardağı şeker (damak tadına göre)
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 portakal kabuğu rendesi (var ise)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Kıvam vermek için)
  • 4-5 litre su

Tam Kıvamlı Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kuru meyveler küp küp doğrayıp farklı ayrı suya koyulur 10 dk bekletilir.
  2. Buğday tencereye alınıp üzerine suyu koyulur.
  3. Pirinci eklenip kaynatılır.
  4. Akabinde nişasta hariç öbür gereçler sırayla eklenir ve özleşene kadar kaynatılmaya devam edilir.
  5. En son nişasta bir kasede su ile açılarak aşureye eklenir ve istenilen kıvam alınınca altı kapatılır.
  6. Kaselere doldurulup soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra dileğe nazaran süslenir????.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt