Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Kıvamlı Aşure

Tam Kıvamlı Aşure
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tam-kivamli-asure.jpg

Tam Kıvamlı Aşure Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kg aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı çiğ yer fıstığı
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı incir
  • Çeyrek su bardağı kuş üzümü
  • Çeyrek portakal
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • Yarım kg toz şeker
  • 5.5 litre su

Tam Kıvamlı Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatalım.
  2. Nohut ve kuru fasulyeyi de akşamdan ıslatalım.
  3. Kuru fasulye ve nohutu başka farklı tencerelerde haşlayalım.
  4. Kuru fasulyeyi 10 dk kadar haşlayalım nohutu biraz daha fazla haşlayalım.
  5. Buğdayları ana tencereye alalım.
  6. Üzerine 3 litre musluk suyu ekleyelim.
  7. 2. 5 litre daha su kaynatalım farklı bir tencerede gerektikçe ana tencereye su ek edeceğiz.
  8. Ana tencere kaynamaya başlayınca bir 5 dk sonra nohutları ekleyeceğiz.
  9. Nohutla buğday 20 dakika kaynadıktan sonra kuru fasulyeyi ek ediyoruz.
  10. Sıcak suyla kuş üzümü kuru üzüm badem ve inciri ıslatacağız.
  11. Buğday suyunu çekince öteki tencereden kaynar su ek ediyoruz ana tencereye.
  12. Ana tencereyi karıştırmayı unutmayın zira tabanına yapışabilir.
  13. 1. 5 saat kaynayınca kuru üzümü ekliyoruz.
  14. 10 dk sonra kuş üzümünü ekliyoruz.
  15. Tuz atıyoruz.
  16. 5 dk sonra kayısı ek ediyoruz.
  17. Dilimlenmiş portakal ekliyoruz.
  18. Kuru incirleri de ekliyoruz.
  19. Kıvamı alınca toz şeker ekliyoruz.
  20. Bademleri ekliyoruz.
  21. Fındık ve fıstık ekliyoruz.
  22. 5 dk kadar karıştırarak kaynatıyoruz.
  23. Ocağın altını kapatıp 12 dk kadar dinlendiriyoruz.
  24. Servis ederken üzerine toz ceviz serpebiliriz.
  25. Cevizi tencereye atmıyoruz zira kararma yapar.Afiyet olsun.
 

Similar threads

Muharrem Ayının Hoşluğu Aşure Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday1 su bardağı nohut1 su bardağı fasulyeYarım çay bardağı pirinç1 çay bardak fındık1 çay bardağı ceviz içi1.5 çay bardağı kayısı1 çay bardağı kuru üzüm1 çay bardağı kuş üzümü8 tane incir kurusu1 portakal kabuğu rendesi1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Nefis Aşure (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı (500 gr) aşurelik buğday1 su bardağı nohut1 su bardağı kuru fasulyeYarım bardak fındıkYarım bardak kabuğu soyulmuş badem1 çay bardağı süt250 gram kayısı250 gr kuru üzüm (1, 5 su bardağı kadar)1/2 (yarım) su bardağı kuş üzümü1 portakal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Aşure Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kilogram aşurelik buğday (9 bardak kadar)1,5 çay bardağı pirinç (benim bardaklarım büyük ajda bardaklardan)750 gram çiğ nohut (konserve veya daha önceden haşlamış olduğunuz nohut için 7-8 bardak)750 gram çiğ kuru fasulye (konserve veya daha önceden haşlamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Aşure (Sütlü Tam Kıvamında Tutan Tarifim) İçin Materyaller 4 su bardağı aşurelik buğday4 su bardağı haşlanmış nohut (Azaltıp çoğaltmak isteğe bağlı )4 su bardağı haşlanmış fasulyeYarım çay bardağı pirinç1 su bardağı fıstık1 kase fındık1 kase çiğ badem1 kase kuru üzüm1 su bardağı kuş üzümü1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı aşurelik buğday2 yemek kaşığı pirinç2 su bardağı haşlanmış nohut2 su bardağı haşlanmış fasulye150 gram kuru kayısı150 gram kuru incir150 gram kuru üzüm1 su bardağından biraz az fındık2 litre su (buğdayları pişirmek için)4 litre...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt