Tam Kıvamlı Aşure Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı badem
- 1 su bardağı çiğ yer fıstığı
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı incir
- Çeyrek su bardağı kuş üzümü
- Çeyrek portakal
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- Yarım kg toz şeker
- 5.5 litre su
Tam Kıvamlı Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatalım.
- Nohut ve kuru fasulyeyi de akşamdan ıslatalım.
- Kuru fasulye ve nohutu başka farklı tencerelerde haşlayalım.
- Kuru fasulyeyi 10 dk kadar haşlayalım nohutu biraz daha fazla haşlayalım.
- Buğdayları ana tencereye alalım.
- Üzerine 3 litre musluk suyu ekleyelim.
- 2. 5 litre daha su kaynatalım farklı bir tencerede gerektikçe ana tencereye su ek edeceğiz.
- Ana tencere kaynamaya başlayınca bir 5 dk sonra nohutları ekleyeceğiz.
- Nohutla buğday 20 dakika kaynadıktan sonra kuru fasulyeyi ek ediyoruz.
- Sıcak suyla kuş üzümü kuru üzüm badem ve inciri ıslatacağız.
- Buğday suyunu çekince öteki tencereden kaynar su ek ediyoruz ana tencereye.
- Ana tencereyi karıştırmayı unutmayın zira tabanına yapışabilir.
- 1. 5 saat kaynayınca kuru üzümü ekliyoruz.
- 10 dk sonra kuş üzümünü ekliyoruz.
- Tuz atıyoruz.
- 5 dk sonra kayısı ek ediyoruz.
- Dilimlenmiş portakal ekliyoruz.
- Kuru incirleri de ekliyoruz.
- Kıvamı alınca toz şeker ekliyoruz.
- Bademleri ekliyoruz.
- Fındık ve fıstık ekliyoruz.
- 5 dk kadar karıştırarak kaynatıyoruz.
- Ocağın altını kapatıp 12 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Servis ederken üzerine toz ceviz serpebiliriz.
- Cevizi tencereye atmıyoruz zira kararma yapar.Afiyet olsun.