Tam Mevsiminde Ayva Reçeli Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo ayva
- 1 kilo toz şeker ( 5 su bardağı)
- 7-8tane karanfil
- Yarım çorba kaşığı limon suyu
- Ayvanın çekirdeklerini çıkarıp içine atın
- 1 litre su (5 su bardağı)
Tam Mevsiminde Ayva Reçeli Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel ayvaları yıkayıp kabuklarını soyalım dilediğiniz formda dilimleyin.
- Ben elma dilimi yaptım bir kaba su doldurup içine yarım limon sıkıp ayvaların kararmamalarını sağlayalım.
- Ayvalar bitene kadar bu sürece devam edelim .
- Akabinde düdükle tencereye alalım üzerine şekeri ilave edelim ayvanın çekirdeklerini ekleyelim ,karanfil ekleyelim.
- Yarım limon daha sıkalım suyunu da koyup ocağa alalım kaynamaya başlayınca 10 dakika tutalım düdüklü tencerenin düdüğünü indirelim altını kısalım.
- 10 dakika dolunca soğuk suyun altında tenceremizin kapağını açalım bu nokta değerli zira ayvaların kızarması için kapağı kapatmayacağız ve kaşıkla da karıştırmayacağız tencereyi sağa sola sallayabiliriz .
- Altını mum üzere kısalım yavaş yavaş ayvaların rengi değişinceye kadar pişecek 2 saat tuttum ocakta hatta yarım saatte daha birinci kez yaptım çok severim ayva reçelini çok hoş oldu afiyetler olsun efendim ????.