Tam Mevsiminde Semizotu Yemeğim Tanımı İçin Gereçler
- 1 demet semizotu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı su
- Yarım yemek kaşığı salça
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tam Mevsiminde Semizotu Yemeğim Tanımı Yapılışı
- Evvel semizotunu bir hoş saplarından ayırıp yapraklarını yıkıyoruz.
- Sonra tenceremize yağı ve küçük küçük doğradığımız soğanları ekleyip hafif pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra salçayı ve sarımsakları ekliyoruz.
- Güzelce kavurduktan sonra üzerine semizlerimizi ek ediyoruz.
- Sonra pirinç tuz ve suyu da koyuyoruz biraz karıştırıp 15-20 dk ortası pişene kadar bekleyip servis yapabilirsiniz.