bilgisayarci
FD Üye

Tam Ölçü Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 4.5 su bardağı un (Kontrolü kullanın)
- 3 adet elma
- 1 avuç çekirdeksiz sarı kur üzüm
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Tam Ölçü Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmalar soyulur, rendelenir tavaya alınır. Şeker ilave edilip hafif kavrulur. Üzümü ve cevizi de ekledikten sonra suyu çekilinceye kadar kavrulur. En son tarçın ilave edilir. Ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
- Hamuru için; un hariç bütün malzemeler karıştırılır. Un azar azar ve kontrollü bir şekilde eklenir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Ben tırtıklı kesme aparatı işe şekil verdim. Siz istediğiniz şekilde yapabiliriz.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derecede üzeri hafiften kızarıncaya kadar pişirin. Pisince hemen soğuk bir ortama alın.
- Tamamen soğuyuncaya kadar tepsiden almayın. Sıcak almaya çalışırsanız kurabiyeleriniz dağılır.
- Tamamen soğuyan kurabiyelerinizin üzerin e pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Verdiğim ölçüde 2 büyük fırın tepsisi çıkıyor.