teknolojiuzmani
FD Üye
Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası (açmak için bir çay bardağı su)
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- Fındık
Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütlacımız için evvel pirinçimizi haşlayalım.
- Yıkanmış olan pirinçlerimizi yıkadıktan sonra 1,5 su bardağı su ile pişene kadar haşlıyoruz,çok az sulu kalsın.
- Ardından haşladığımız pirinçlerin üzerine sütümüzü ekleyip kaynatalım.
- Sütümüz kaynamaya başlayınca şekeri ekleyip ardından,suyla karıştırdığınız nişastayı ek ediyoruz bu biçimde 10-15 dk daha daima karıştırarak kaynatıp altını kapatalım.
- Güveç kaselerine ya da sufle kaselerine sütlaçlarımızı paylaştıralım.
- Soğuk su doldurduğumuz fırın kabımıza (su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelmesi gerekli )sütlaç kaplarını ekleyip fırının en üst katında 180 derece fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan sütlaçlarımızı fındık ile süsleyip servis edebilirsiniz.