Tam Ölçülerinde Ve Püf Noktalarıyla Mercimek Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 orta uzunluk soğan
- 4 yemek kaşığı mesken salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 bağ taze soğanın yaprakları
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 2 tane limon
Tam Ölçülerinde Ve Püf Noktalarıyla Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
- Mercimekli yıkayıp üzerine 4 bardak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen mercimeksin üzerine bulguru yıkamadan koyalım ve karıştırıp ağzını kapatalım.
- Öteki tarafta soğan ve yağı kavuralım.
- Kavrulan soğana salçası ekleyip bir kaç dakika daha kavurduktan sonra altını kapatalım.
- Soğan ve maydanozları yıkayıp kuruttuktan sonra küçük küçük doğrayalım.
- Kabaran harcımızın içine soğan karışımını, tuz ve baharatlarını ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
- Yeşilliklerini katalım ve çok ezmeden tekrar yoğuralım.
- Avucumuzda sıkıp form vererek servis tabağımıza alalım.Afiyet olsun ????????.