
Tam Ölçüleriyle Turşu Kurma Tarifi İçin Malzemeler
5 litrelik turşu için;
- 1 çay bardağı iri kaya tuzu
- 1,5 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 silme yemek kaşığı şeker
- 1 baş sarımsak
- Aldığı kadar temiz içme suyu
- 1 yemek kaşığı iri kaya tuzu
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 silme tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 silme tatlı kaşığı şeker
- Yarım baş sarımsak
- Aldığı kadar kaynamış su
- 1 top beyaz lahana
- 1,5 kilo turşuluk salatalık
- Yarım kilo havuç
- 1 küçük boy karnabahar
Tam Ölçüleriyle Turşu Kurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Not: turşuya ekleyeceğiniz su ya hazır su ya da kaynamış soğumuş su olsun musluk suyu kullanmayın.Kütür kütür, hiç erimeyen, tam kıvamında turşu bıraktım sizlere.
- 5 litrelik bidona;En alta birkaç sarımsak üzerine istenilen malzemeler ara katlara tekrar sarımsak şeklinde bidon doldurulur.
- En üste yine sarımsak ve arzuya göre maydanoz koyulur.
- Tuz ,sirke ,şeker ayrı yerde karıştırılıp üzerine dökülür.
- Ardından bidon dolana kadar temiz su ilave edilir ağzı sıkıca kapatılıp birkaç kez çalkalanır ve güneş görmeyen ortamda muhafaza edilir.
- 1 litrelik kavanozlara;Ben kaynar suyla hazırladım çok daha güzel ve çıtır oluyor bu şekilde mutlaka sizde deneyin. Hem daha çabuk fermante oluyor hemde çok berrak parlak bir turşu çıkıyor.
- Bütün malzemeler dizilir (salatalıklara bıçakla birkaç delik açın)
- Tuz ,sirke, şeker ayrı yerde karıştırılıp üzerine dökülür ve kavanoz dolana kadar kaynar su ilave edilip kapak sıkıca kapatılır.
(sadece 1 litrelik kavanozlar için kaynar su kullandım)