elektronikci
FD Üye

Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tutam maydanoz
- 1-2 adet limon tuzu
- 1 çay kaşığı nane
- Pulbiber
- Tuz
Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sonraki güne kalsa bile kıvamı değişmeyen, lapalaşmayan ekşili çorba tanımı.
- Bu ortada limon tuzunu ziyanlı bulanlar, limon sıkabilir. Lakin pişerken yemeğe onun verdiği ekşilik bir diğer.
- Tencereye sıvı yağ ve salçayı alarak kavuralım.
- Kavrulunca nane ve pulbiberi ekleyelim.
- Onlarda kavrulunca şehriyeleri alıp 2 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
- Su, tuz, limon tuzunu da ekleyerek orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Ocaktan almaya yakın maydanozları ekleyelim.
- Şehriyeler pisince ocağı kapatalım. Afiyet olsun.