
Tam Ölçülü Biber Turşusu (Antep) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kiloluk bidon
- İçini dolduracak kadar turşuluk top biber
- 750 ml üzüm sirkesi
- 1 büyük baş sarımsak
- 1 su bardağından 1 parmak eksik turşuluk tuz
- 1 fincan limon tuzu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 nohut büyüklüğünde şeb
Tam Ölçülü Biber Turşusu (Antep) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberler yıkanır boyuna ikiye bölünüp bidona doldurulur.
- 1 baş sarımsak soyulur.
- Yarısı doğranıp yarısı ezilip derin bir kaba konulur.
- Üstüne sirke, tuz, limon tuzu ,şeker ,şeb de konulup karıştırılır.
- İçerisine bir miktar da su eklenip tekrar karıştırılıp bidondaki biberlerin üstüne dökülür.
- Geri kalanı suyla doldurulup kapak sıkıca kapatılır.
- Kapak kapalıyken bir kaç kez alt üst edilir.
- Ters vaziyette bir gece bekletilip ertesi gün düzeltilir. Serin bir yere alınır.
- 4-5 gün sonunda hazır olan turşu afiyetle yenilir.