Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Ölçülü Çiçek Ekmek

Tam Ölçülü Çiçek Ekmek
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tam-olculu-cicek-ekmek.jpg

Tam Ölçülü Çiçek Ekmek Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3,5 su bardağı un (poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olmalı duruma nazaran 1 yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam ve çörekotu

Tam Ölçülü Çiçek Ekmek Tanımı Yapılışı

  1. Tüm materyallerimizi karıştırıp ele biraz yapışan hamur elde ediyoruz, en son toparlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağı avcumuza alıp hamuru yoğuruyoruz (hamurda acemi olanlar bu sayede rahatça hamuru toparlayacaktır).
  2. Bu ortada fırınımızı 40-50 derecede civarında ısıtıp hamurumuzu ağzı kapalı bir halde fırında mayalanmaya bırakıyoruz (malum havalar soğuk ve vakitten tasarruf gerekli????).
  3. 30 dakika mayalandıktan sonra hamurumuzdan yuvarlak bezeler yapıp altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba çiçek formunda diziyoruz ve tekrar ılık olan fırında 30 dk daha mayalandırıyoruz. (tekrar ısıtmaya gerek yok bir evvelki sıcaklığı yeterli).
  4. Son olarak yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpip 180-190 derece fırında alt üst kızarana dek pişiriyoruz. Yumuşacık çiçek ekmeğimiz hazır????.
 
858,475Konular
981,257Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt