Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tam Ölçülü Enfes Bir Tat Islak Kurabiye

Tam Ölçülü Enfes Bir Tat Islak Kurabiye
0
29

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
tam-olculu-enfes-bir-tat-islak-kurabiye.jpg

Tam Ölçülü Enfes Bir Tat Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler


Şerbeti için;
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2.5 çay bardağı su
  • (aşırı tatlı olmaması için suyu fazla koydum arzu ederseniz 1’e 1 ölçü de yapabilirsiniz)
Hamuru için;
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağından biraz fazla şeker
  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao (50 gram olan yeterli)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi

Tam Ölçülü Enfes Bir Tat Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Su ve şekeri tenceremize alalım ve güzelce karıştıralım.
  2. Kaynamaya başladığında 2-3 dk sonunda altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Yumurtamızı mikser yardımıyla güzelce çırpalım.
  4. Şeker ve tereyağımızı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  5. Sıvıyağ ve vanilyamızı ekleyelim.
  6. Son kez çırptıktan sonra un, kakao ve kabartma tozumuzu eleyerek ekleyelim mutlaka.
  7. Bu ekleme sonunda spatula yardımıyla karıştıralım ve hamurumuzu hazır hale gelecek şekilde yoğuralım.
  8. Çok büyük yapmadığınız taktirde 34 – 35 adet çıkıyor.
  9. Hamurumuz hazır olduğunda parçalar kopararak elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklarla dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 – 30 dakikada pişiyor. Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var.
  11. Fırından aldığımız kurabiyelerimizi soğuk şerbetimizin içinde 3-4 saniye bekletip servis tabağımıza yerleştirelim.
  12. Üzerine hindistan cevizi ekleyerek servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :)
Unu kontrollü ekleyelim mutlaka, yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.!! Eğer ununuza bağlı diyelim hafif ele yapışır halde sakın daha fazla un eklemeyin. sertleşir ve istediğimiz kıvamı elde edemeyiz.

Not: tereyağımızı bıçakla küçücük parçalar halinde keselim ve öyle mikserle yapalım işlemi. eritmeyeceğiz bu kısım önemli.

Tam Ölçülü Enfes Bir Tat Islak Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt