
Tam Ölçülü Kısır (Tadına Doyum Olmaz) Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1.5 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı domates salçası (Yoğun sevmiyorsanız 1 kaşık kâfi olacaktır)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım demet taze nane
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 5 kol taze soğan
- 1.5 limon suyu
- Turşu
- Marul
- Nar ekşisi
Tam Ölçülü Kısır (Tadına Doyum Olmaz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kapalı büyükçe bir tencerede ince bulgurumuzu kaynar suyumuzla ıslatalım.
- Kapağı kapalı formda yarım saat kadar dinlensin.
- Yarım saat sonunda yeterlice şişen bulgurumuzu yağ ve salçamızla uygunca yoğurup karıştıralım.
- En son adımda düzgünce yıkayıp hazırladığımız yeşilliklerimizi, baharatlarımızı ve limonumuzu ekleyip güzelce harmanlayalım.
- Marul, nar ekşisi ve turşu çok yakışıyor. Bunlarla bir ortada zevkinize nazaran servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
.