Tam Ölçülü Kıvamında Lezzetli Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı mercimek
- 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı ince bulgur
- 4-5 kısım yeşil soğan
- 1 tane orta uzunluk kuru soğan
- yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
- 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( yarısı zeytinyağı olursa daha hoş olur )
- 3 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
- 1 çay kaşığı dolusu kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
Tam Ölçülü Kıvamında Lezzetli Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
- Mercimek 3 su bardağı suyla pişene kadar haşlanır.
- Haşlanan mercimeğin altı kapatılıp içine ince bulgur eklenir.
- Kapağı kapatılıp 10 dk bulgurun şişmesi beklenir.
- O sırada yeşil soğan, maydanoz ve kuru soğan ince ince doğranır.
- Tavaya sıvı yağı koyup ocağa alıyoruz.
- Isınan yağa kuru soğan eklenir rengi dönene kadar pişirilir.
- Pembeleşen soğana salçalar eklenir kokusu çıkana kadar karıştırılır.
- Üzerine istediğiniz kadar pulbıber, kimyon, tuz, karabiber eklenir.
- Mercimek ve şişen bulgur bir leğene alınır.
- Üzerine, doğradığımız yeşil soğan ve maydanoz eklenir.
- Daha sonra nar ekşisi, limon suyu ve salçalı soğanlı ve baharatlarını eklediğimiz sıvı yağ da.
- Eklenir ve bütün materyaller birbirine yeterlice karışana ve kıvam alana kadar yoğurulur.
- Artık mercimek köftemiz hazır. Servis tabağına elimizle hal verip dilerseniz, marul limon ve nar ekşisi eşliğinde yiyebilirsiniz.