Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Ölçülü Limonlu Revani

Tam Ölçülü Limonlu Revani
0
35

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
tam-olculu-limonlu-revani.jpg

Tam Ölçülü Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2,5 çay bardağı yoğurt
  • 2,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şekeri
  • 1/4 (çeyrek) limon

Tam Ölçülü Limonlu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce şerbeti yapılır. Su, toz şekeri ve 1/4 limon tencereye koyulur.
  2. Kaynayana kadar tencerenin altı açık olur, şerbet kaynamaya başlayınca altı kısılır.
  3. Kıvam aldığında şerbetin altını kapatabilirsiniz. Şerbetin çok duru ya da çok koyu olmaması gerekiyor, buna dikkat ediniz.
  4. Şerbet olduktan sonra bir kenara alıp, soğumaya bırakınız.
  5. Revanimizin hamuruna başlarken önce, yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  6. Daha sonra bir kenarda 1 limonun kabuğu rendelenir.
  7. Rendelenen limonun kabuğu ile birlikte tüm malzemeler yumurta-şeker karışımının içine konulup, karıştırılır.
  8. Yuvarlak büyük borcam tepsisi, yağlanıp biraz unlanır. Revani karışımı tepsiye dökülür.
  9. 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  10. Pişen revani hamurunu fırından çıkarıp, soğuması beklenir.
  11. Soğuk revaniye, soğuk şerbet dökülür.Servise hazırdır, afiyet olsun :).
Tam Ölçülü Limonlu Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt