
Tam Ölçülü Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2,5 çay bardağı yoğurt
- 2,5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şekeri
- 1/4 (çeyrek) limon
Tam Ölçülü Limonlu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti yapılır. Su, toz şekeri ve 1/4 limon tencereye koyulur.
- Kaynayana kadar tencerenin altı açık olur, şerbet kaynamaya başlayınca altı kısılır.
- Kıvam aldığında şerbetin altını kapatabilirsiniz. Şerbetin çok duru ya da çok koyu olmaması gerekiyor, buna dikkat ediniz.
- Şerbet olduktan sonra bir kenara alıp, soğumaya bırakınız.
- Revanimizin hamuruna başlarken önce, yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Daha sonra bir kenarda 1 limonun kabuğu rendelenir.
- Rendelenen limonun kabuğu ile birlikte tüm malzemeler yumurta-şeker karışımının içine konulup, karıştırılır.
- Yuvarlak büyük borcam tepsisi, yağlanıp biraz unlanır. Revani karışımı tepsiye dökülür.
- 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Pişen revani hamurunu fırından çıkarıp, soğuması beklenir.
- Soğuk revaniye, soğuk şerbet dökülür.Servise hazırdır, afiyet olsun
.