Tam Ölçülü Mercimek Çorbası Tanımı (Zerdeçallı) İçin Gereçler
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk patates
- 1 küçük uzunluk havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon(isteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 litre su
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tam Ölçülü Mercimek Çorbası Tanımı (Zerdeçallı) Yapılışı
- Soğanı yemeklik doğrayalım.
- Patatesi ve havucu rendeleyelim yahut doğrayalım.
- Tencerenin içine zeytinyağını ek edelim. Doğradığımız soğanı ek edip bir kaç dakika kavuralım.
- Patates ve havucu ek edelim soteleyelim. Güzelce yıkadığımız mercimeği ek edelim.
- Kaynamış olan 1litre suyu ek edelim.
- Mercimekler pişip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Uygunca robotlayalım daha sonra içerine zerdeçal ve baharatları ek edelim.
- Üzerine tereyağ ve kırmızı biber gezdirip servis yapabilirsiniz.
- Limon ve kıtır ekmekle servis yapabilirsiniz.
Zerdeçal tadı hiç gelmiyor rengi ve lezzeti çok hoş oluyor.
Üstelik şifa çorbası olucak.
Tanımımı deneyen herkese afiyet olsun.