bilgisayarci
FD Üye

Tam Ölçülü Pratik Magnolya Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket burçak bisküvi (Ya da evinizde bulunan herhangi bir bisküvi)
- 3 adet muz
- 1 adet kivi (Evinizde mevsimine göre ne meyve varsa onları kullanabilirsiniz)
Tam Ölçülü Pratik Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 tencereye unu ve şekeri alalım. Üzerine 1 bardak sütü koyarak, çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz.
- Kalan 4 bardak sütü ekleyip, ocağa alıyoruz.
- Orta ateşte, çırpma teliyle sürekli karıştırarak, göz göz olarak kadar pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp, kısık ateşte yine sürekli karıştırarak 4-5 dk pişiriyoruz.
- Pişen muhallebiyi bir kenara alıp, ilk ocak sıcaklığı çıktıktan sonra, sıvı kremayı ve vanilyayı ekleyip mikserle 8-10 dk çırpıyoruz.
- Rondoda bisküvileri çekiyoruz, un haline getiriyoruz.
- Muhallebiyi koyacağımız kulpların tabanına, çekilen bisküviden tepeleme 2 tatlı kaşığı koyuyoruz.
- Kulpların kenarlarına, daire şeklinde dilimlenmiş muzları diziyoruz. Muhallebiden biraz koyuyoruz. Üzerine kare şeklinde doğradığımız kivilerden koyuyoruz ve tekrardan kivilerin üzerine de muhallebi koyuyoruz.
- En üstüne de kalan bisküvi tozlarını koyuyoruz ve istediğiniz pasta malzemesi süsü ile süslüyoruz.
- Magnolya ılıdıktan sonra dolaba koyabilirsiniz. Daha sonrasında servise hazırdır. Afiyet olsun