Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Ölçülü Pratik Magnolya

Tam Ölçülü Pratik Magnolya

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
tam-olculu-pratik-magnolya.jpg

Tam Ölçülü Pratik Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya
Altı ve üstü için;
  • 1 paket burçak bisküvi (Ya da evinizde bulunan herhangi bir bisküvi)
  • 3 adet muz
  • 1 adet kivi (Evinizde mevsimine göre ne meyve varsa onları kullanabilirsiniz)

Tam Ölçülü Pratik Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 tencereye unu ve şekeri alalım. Üzerine 1 bardak sütü koyarak, çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz.
  2. Kalan 4 bardak sütü ekleyip, ocağa alıyoruz.
  3. Orta ateşte, çırpma teliyle sürekli karıştırarak, göz göz olarak kadar pişiriyoruz.
  4. Kaynadıktan sonra altını kısıp, kısık ateşte yine sürekli karıştırarak 4-5 dk pişiriyoruz.
  5. Pişen muhallebiyi bir kenara alıp, ilk ocak sıcaklığı çıktıktan sonra, sıvı kremayı ve vanilyayı ekleyip mikserle 8-10 dk çırpıyoruz.
  6. Rondoda bisküvileri çekiyoruz, un haline getiriyoruz.
  7. Muhallebiyi koyacağımız kulpların tabanına, çekilen bisküviden tepeleme 2 tatlı kaşığı koyuyoruz.
  8. Kulpların kenarlarına, daire şeklinde dilimlenmiş muzları diziyoruz. Muhallebiden biraz koyuyoruz. Üzerine kare şeklinde doğradığımız kivilerden koyuyoruz ve tekrardan kivilerin üzerine de muhallebi koyuyoruz.
  9. En üstüne de kalan bisküvi tozlarını koyuyoruz ve istediğiniz pasta malzemesi süsü ile süslüyoruz.
  10. Magnolya ılıdıktan sonra dolaba koyabilirsiniz. Daha sonrasında servise hazırdır. Afiyet olsun :)
Tam Ölçülü Pratik Magnolya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,313Kullanıcılar
shadownSon üye
Üst Alt